شیشه نشکن ضد حرارت: شاید باورش کمی عجیب باشد اما شیشههایی هم هستند که در برابر ضربه و حرارت و فشار مقاومت خیلی زیادی نشان میدهند. این شیشهها با عنوانهای شیشه نسوز، شیشه نشکن ضد حرارت یا شیشه ضد حریق شناخته میشوند.
راز و رمز شکلگیری این شیشههای ضد حرارت این است که در ساخت آن از مقدار زیادی سیلیس اکسید بوریک برای بالا بردن مقاومت به کار برده میشود. حتما شما هم موارد و کارایی هایی به ذهنتان خطور کرده است که به شیشه نسوز نیاز است. این شیشهها در بدنه شومینه و تولید ظروف آشپزخانه نسوز، بدنه هود، فر اجاقگاز و…. استفاده میشود و قابلیت های فوقالعادهای نشان داده است.
پیشنهاد شیشه شاکری : برای اطلاع از کاربرد شیشه دوجداره روی آن کلیک کنید.
شیشههای گوناگون در برابر حرارت شعله آتش مقاومت یکسانی ندارند بلکه ترکیبات و نحوه تولید آنهاست که تعیین میکند مقاومت آنها تا چه حد باشد. شیشه معمولی در دمای بالای 120 درجه شروع به ذوب شدن میکند. جالب است بدانید شیشههای سکوریت دمایی در حدود 300 درجه سانتیگراد را تحمل میکنند. پس مشخص شد شیشههای ضد حرارت نسبت به شیشههای معمولی مقاومت خیلی بیشتری دارند.
به همین دلیل با نام شیشه مقاوم حرارتی شناخته میشوند. شیشههای نسوز چند شاخصه مهم دارند که کاربرد آنها را در صنایع مختلف ممکن ساخته است. این شیشه های به انواع مختلف دسته بندی می شوند:
شیشههایی که مقاومت گرمایی و حرارتی بالایی دارند و حرارت به آنها نفوذ نمیکند
شیشههای مقاوم به نفوذ گازهای مضر ناشی از آتشسوزی و انتشار دود
شیشههایی با مقاومت بالا در برابر نفوذ شعله های ناشی از آتشسوزی
شیشه نشکن ضد حرارت و شیشههای مقاوم به حرارت و گرما، نخستین بار در قرن نوزدهم در آلمان تولید شد و به مرور کاربرد آن گستردهتر شد. ویژگی بارز شیشههای ضد حرارت ضریب انبساط و انقباض پایین است به همین دلیل در اثر گرما و سرمای شدید و سریع آسیبی به آن وارد نمیشود. این شیشهها در برابر تماس با مواد شیمیایی هم مقاومت بالایی نشان می دهند به همین علت برای ساخت وسایل و تجهیزات آزمایشگاهی بسیار کارآمد هستند.
شیشههای ضد حرارت در ورودی ساختمانها نقش دود بند را ایفا میکنند.
نقش شیشههای نسوز در آتشسوزی
شیشه ضد حریق نقش حیاتی در مواقع آتشسوزی ایفا میکند. تصور کنید اگر شیشه پنجرهها معمولی باشد به محض اینکه هنگام آتشسوزی حرارت به 120 درجه سانتیگراد و بالاتر برسد شیشه ها میترکد و اکسیژن وارد ساختمان میشود. در نتیجه آتشسوزی با وجود اکسیژن به شدت گسترش مییابد. کاربرد شیشههای سکوریت برای در و پنجره نیز تفاوت چندانی با شیشههای معمولی ندارد چرا که مقاومت حرارتی کافی ندارند. تنها مزیت شیشه سکوریت عدم پراکنش در هنگام شکستن است و اینکه تکههای ریز و خرد شدهی آن لبههای تیز و برنده ندارند.
استفاده از شیشه نشکن ضد حرارت نه تنها ایمنی ساختمان را در برابر آتشسوزی بیشتر میکند بلکه کاربرد ان ساده تر و قیمت آن مناسبتر است.
برتری شیشه ضد حریق
عایق حرارتی
حفظ ثبات و خرد نشدن
جلوگیری از انتشار گازهای داغ در ساختمان
قیمت شیشههای ضد حرارت با توجه به نوع آن مشخص میشود. البته ضخامت شیشه در تعیین قیمت آن مؤثر است اما به طور کلی به دلیل این که در ساخت شیشه های نسوز از انواع معمولی تر شیشهها استفاده میشود، قیمت تمامشده پایینتری دارند. امروزه در دکوراسیون داخلی مدرن یکی از اجزای جدایی ناپذیر شومینه است با این تفاوت که شومینه های جدید برای جلوگیری از اتلاف انرژی ساختار متفاوتتری پیدا کرده اند.
شومینههای شیشهای جدید علاوه بر مقاومت گرمایشی و ظاهر شکیل و جذاب میتوانند در نوع گازی و برقی استفاده شوند. نکته مهم در ساخت این شومینههای عصر جدید این است که باید مقاومت حرارتی آن به حدی باشد که دود و گازهای سمی و داغ را از خود عبور ندهد. یکی از گزینههای ایده آل برای شیشه نشکن ضد حرارت شومینه کاربرد شیشه ( E- integrity) یا نوع اول است که فضای خانه را گرم میکند اما حرارت زیاد شعله را از خود عبور نمیدهد.
همانطور که گفتیم مزیت بارز این سبک از شیشه ها عدم نفوذ دود و آتش در آن است. به عبارتی این شیشه ها اجازه پخش آتش به محیط پیرامون را نمی دهند. شیشه های ضد حرارت می توانند دمای بالایی تا 700 درجه را تحمل کنند و به راحتی نمی شکنند. بنابراین این شیشه ها که با عنوان شیشه پیرکس هم شناخته می شوند در برابر آتش به این سادگی ها ذوب نخواهند شد.
دیدگاه بگذارید