شیشه نشکن
25 جولای

کاربرد شیشه نشکن یا شیشه سکوریت انواعی از شیشه‌های بسیار مقاوم، ضد حرارت و ایمن هستند که در صنایع مختلف مانند خودروسازی و ساختمان‌سازی و برای شیشه دوجداره بکار برده می‌شوند. فرآیند تولید شیشه‌های نشکن به این صورت است که شیشه معمولی تحت حرارت ویژه‌ای قرار گرفته و مقاوم‌سازی شده و در نتیجه انواعی از شیشه سکوریت و لمینت تولید می‌شود.

در عملیات تولید شیشه سکوریت نشکن مراحل تولید از حرارت دهی تا دمیدن هوای سرد باید به ‌طور صحیح و اصولی انجام شود تا شیشه تولیدی ایمنی و مقاومت لازم را داشته باشد. شیشه لمینت هم نوعی از شیشه‌های نشکن است که از اتصال دو شیشه به کمک یک لایه طلقی شکل ایجاد می‌شود. این لایه پلیمری طلق مانند بین دو شیشه چسبندگی ویژه‌ای ایجاد می‌کند.

مقاومت این سبک از شیشه‌ها به ‌قدری زیاد است که در اثر بروز حادثه و ضربات سنگین به سادگی شکسته نمی شود. شیشه‌هایی نشکن کاربردهای بسیار گسترده‌ای در صنعت و ساختمان سازی دارند، به ‌عنوان نمونه در نمای شیشه‌ای ساختمان‌ها، پارتیشن‌بندی دکوراسیون داخلی، نماهای لامل و اسپایدر ساختمان و مواردی از این‌دست کاربرد دارد.

در نمای ساختمان‌ها به دلیل ارتفاع زیاد لزوم کاربرد شیشه نشکن بیشتر می‌شود چرا که در هنگام شکستن، تکه های شیشه ها پراکندگی ندارد. در هنگام شکستن شیشه سکوریت به دلیل چسبندگی لایه پلیمری تکه‌های شیشه از هم جدا نمی‌شود و به همان لایه ترموپلاستیک می‌چسبند.

پیشنهاد مطالعه : برای اطلاع از شیشه سکوریت و انواع آن کلیک کنید.

 کاربرد شیشه نشکن و ویژگی های خاص

شیشه نشکن بعد از شکستن تکه‌های تیز و برنده ندارد و بی‌خطر است

جذابیت ظاهری

مقاومت مکانیکی و فیزیکی بالا

جلوگیری از اتلاف انرژی

این شیشه‌ها بعد از شکستن پراکندگی ندارد و در هنگام بروز حادثه بی‌خطر است

عایق‌بندی حرارتی و صوتی

ممانعت از ورود گرد و غبار و آلودگی به فضای داخلی ساختمان

کاربرد شیشه نشکن در ساختمان‌سازی

به دلیل استحکام، جذابیت ظاهری و سهولت کاربرد قیمت شیشه نشکن بشتر و در بخش‌های مختلف در صنعت ساختمان‌ سازی کاربرد دارد. مقاومت عالی این شیشه‌ها باعث شده حتی اگر ضربه سنگینی به آن برخورد کند اتفاقی برای شیشه نیفتد. در ساختمان‌سازی انواع شیشه تخت یا خم در نمای ساختمان‌ها به کار می‌رود. شیشه‌های رفلکس یکی دیگر از نمونه های شیشه نشکن هستند که در نمای ساختمان به کار می روند.

این شیشه ها علاوه‌ بر هدایت نور کردن به فضای داخلی ساختمان، در طول روز از دیده شدن محوطه داخلی ساختمان جلوگیری می‌کند. این نوع شیشه ها کاربرد گسترده‌ای در نمای ساختمان‌های مرتفع، پارتیشن‌های شیشه‌ای، راه ‌پله‌های شیشه‌ای، کف مراکز خرید، سقف و کف‌سازی هتلها کاربرد دارد.

کاربرد شیشه نشکن علاوه ‌بر ایجاد مقاومت و جذابیت ظاهری، ایمنی و عایق‌بندی مناسبی به ساختمان می‌دهد و موجب می‌شود به طور بهینه ای از حداکثر روشنایی خورشید در طول روز استفاده شود. در معماری نوین کاربرد مصالح ساختمانی که هم مقاومت و ایمنی بالایی دارد و هم جذابیت بصری ایجاد می‌کند بسیار قابل‌توجه است. جالب است بدانید که شیشه‌های رفلکس از ورود اشعه‌های مضر خورشید مانند اشعه UV به داخل ساختمان ممانعت می‌کند.

ساخت کف و سقف با این شیشه ها

از آنجایی که این نوع شیشه ها مقاومت فوق العاده ای دارند برای کف سازی و سقف ساختمانها و راه پله های شیشه ای به خصوص در ساختمانهای مجلل، ویلاها، هتل و رستورانها کاربرد دارند. کاربرد این متریال برای سقف و کف سازی با ایمنی و عایق بندی بسیار خوبی که دارد از هدر رفت انرژی هم پیشگیری می کند.

در معماری مدرن برای استفاده حداکثری از روشنایی نور خورشید و هدایت و انعکاس آن در فضا، بخش هایی از کف و سقف ساختمان تجاری با این شیشه ها طراحی و ساخته می شود. بهتر است برای ساخت کف پله های شیشه ای، شیشه لمینت که مقاومت بیشتری دارد به کار گرفته شود. شیشه های نشکن در انواع مختلف مات، نیمه مات، رنگی، طرح دار و به فرم تخت و خم تولید می شود.

چند سالی است که ساخت پل های شیشه ای قوی مرسوم شده است. در این پل های زیبا با دید باز به پایین شیشه های نشکن جایگزین مصالح ساختمانی سنتی شده که تاثیر زیادی در جذب توریست ها و بازدید کنندگان دارد.

کاربرد شیشه نشکن به همین جا ختم نمی شود و می توان از آن برای ساخت شیشه حفاظ راه پله، شیشه تراس یا بالکن، پارتیشن های شیشه ای، شیشه دود بند ساختمان، شیشه جان پناه و در ساخت خیلی از وسایل برقی منزل مانند هود، اجاق گاز، فر و … استفاده کرد.

در حال حاضر نسل جدیدی از اتاقک های حمام و سونا و پارتیشن بندی های محیط داخلی حمام با کمک شیشه سکوریت انجام می شود.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاه بگذارید