امروزه از شیشه ها استفاده های گوناگونی می شود که از مهم ترین آنها می توان به استفاده از شیشه ها در ساختمان سازی و صنعت خودرو سازی اشاره کرد. از شیشه ها معمولاً برای ساخت پنجره ها و نمای ساختمان استفاده می شود. یکی از شیشه های پرکاربرد در ساختمان سازی شیشه سکوریت است.
منظور از اینکه شیشه ای سکوریت شده این است که در فرآیند تولید هر کدام از این شیشهها پروسه حرارت دهی خاصی اعمال میشود. با تکمیل روند حرارت دهی شیشههایی نظیر شیشه های رنگی، لعاب خورده یا چاپ دار، رفلکتیو تولید میشود. شیشههای نشکن یا سکوریت که در این فرآیند تولید میشود مقاومت فیزیکی و حرارتی بالایی دارد و نسبت به شیشههای معمولی خیلی مقاومتر است. سدید گلس در این مقاله به بررسی قیمت شیشه سکوریت و همچنین آموزش نصب آن می پردازد ، پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
شیشه سکوریت چیست؟
باید بگویم که شیشه سکوریت همان شیشه های معمولی می باشد که در یک فرایند، عملیات حرارتی و گرمایی بر روی آنها انجام میشود و همین عملیات باعث مقاومت بالای این شیشه ها چه در برابر ضربه و چه در برابر حرارت می شود. معمولاً شیشه های سکوریت تحمل حرارتی معادل ۷۰۰ درجه سانتی گراد را دارند، البته ناگفته نماند که شیشه هایی با ضخامت ۴ تا ۲۰ میلی قابل سکوریت شدن هستند. مقاومت شیشه های سکوریت به حدی بالاست که از آنها به عنوان شیشه های نشکن نیز یاد می شود. این شیشه ها شیشه های قابل اعتمادی برای استفاده در شهرهای گرم با حرارت بالا هستند.
بیشتر بدانید : یکی از نمونه های بارز این نوع شیشه ها : شیشه سکوریت دودی است.
آموزش نصب شیشه سکوریت
با توجه به اینکه نصب شیشه سکوریت نیاز به آموزش و تجربه دارد در این قسمت از مقاله لازم دانستیم که نحوه جا انداختن آن را به صورت اجمالی توضیح دهیم.
برای نصب آن باید این سه نکته را در نظر بگیریم تراز بودن ،شاقول کردن و چسب زدن درست.
این سه مرحله و سه کار به این دلیل مهم هستند که اگر هر کدام از آنها به درستی انجام نشود شیشه یا توازن ندارد یا خوب باز و بسته نمی شوند و یا اینکه با کوچکترین ضربه ای می افتند.معمولاً شیشه های سکوریت برروی دو نوع شیشه و یا در نصب می شوند.
ثابت یا ریلی.
پیشنهاد مطالعه : برای اطلاع از شیشه خم و انواع آن کلیک کنید.
نحوه نصب شیشه سکوریت ثابت
نصب شیشه مقاوم سازی شده ثابت به دو قسمت تقسیم می شود قبل از سفارش شیشه و بعد از سفارش شیشه، در قبل از سفارش شیشه باید به این نکته توجه داشته باشید که اندازه های تعیین شده درست و دقیق باشد چرا که برش شیشه های سکوریت بعد از درست شدن کار بسیار سخت و تقریباً ناممکن است. بعد از رسیدن شیشه سفارش داده شده، ابتدا تنظیم یراق درب ویا شیشه را انجام میدهیم، بعد از آن باید توجه داشته باشیم که به خوبی تراز کشی انجام شود. بعد از تراز کشی لولا ها را شاقول انداخته و در صورت شاقول بودن شیشه را جا میزنیم و توسط چسب مخصوص شیشه را می چسبانیم.
شیشه سکوریت از لحاظ طیف رنگی
این نوع شیشه را میتوان از نظر طیف رنگی که دارد به صورت زیر طبقهبندی کرد که شامل
- سکوریت ساده
- سکوریت رفلکس طلایی
- سکوریت مسی
- سکوریت برنزی سکوریت دودی
- سکوریت سبز و آبی
- سکوریت کریستال
- سکوریت مشجر
نحوه نصب شیشه سکوریت ریلی
برای نصب شیشه سکوریت باید مراحلی زیر طی شود که شامل:
1- اندازه گیری و سفارش
2- نصب غلتک و هنکرها
3- استفاده از هدایت کننده ریل کفی برای حرکت دادن شیشه برای اینکه شیشه
4- نصبت قفل و دستگیر ه بر روی شیشه
قیمت شیشه سکوریت
شیشه سکوریت قیمت های مختلفی دارد ،عوامل گوناگونی در تعیین قیمت آن تاثیر دارد این عوامل عبارتند از :
-
نوع شیشه
انتخاب شیشه در قیمت شیشه سکوریت موثر است اینکه شیشه انتخابی شما سوپر کلییر، فلوت ، شیت، کریستال و یا کلییر باشد در قیمت شیشه موثر است.
-
رنگ شیشه
رنگ شیشه نیز می تواند در قیمت شیشه موثر باشد.
-
ضخامت شیشه
شیشه های سکوریت معمولاً در ضخامت های ۴تا۲۰ میل عرضه می شوند هر چقدر ضخامت شیشه بیشتر باشد قیمت شیشه نیز بیشتر است.
-
شکل شیشه
شیشه های سکوریت موجود در بازار اکثراً به شکل مربع یا مستطیل هستند. ولی در بعضی از مواقع بنابر ضرورت و سلیقه شخصی شما شیشهای با اشکال دیگر مانند بیضی و یا دایره سفارش داده میشود که این نیز در قیمت شیشه موثر است.
-
اندازه و ابعاد شیشه
ابعاد شیشه سکوریت معمولاً321*220 می باشد اگر شیشه ای در ابعاد دیگر بخواهید قیمتش متفاوت و البته گران تر خواهد بود.
شیشه سکوریت با ضخامت و انواع متفاوت
با توجه به این که شیشه سکوریت قرار است در چه جایی به کار برده شود انواع ضخامت ها و رنگهای گوناگون آن تولید میشود.
شیشه سکوریت ۱۰ میل: این سبک از شیشهها با تنوع طرح و رنگ گوناگون را میتوان از پرکاربردترین شیشه سکوریت معرفی کرد
شیشه سکوریت ۶ میل: نوع دوم شیشه های سکوریت یکی از مهمترین مصالح ساختمانی است که در نمای ساختمان هم به کار میروند. این شیشهها در ۲ نوع شیشه دوجداره و تکجداره و شیشه لمینت بهترین انتخابها برای نماهای ساختمان تمام شیشهای هستند
شیشه سکوریت ۴ میل: تا همین چند سال پیش تنها کارخانههای تولید شیشه اتومبیل قادر بودند شیشههایی از این نوع را تولید کنند چرا که هزینههای تولید این مدل شیشه خیلی بالاست و درضمن فرآیند تولید آنها دشوار است اما در حال حاضر کارخانههای زیادی تولید آن را بهعهده گرفتهاند و به صنایع مختلف عرضه میکنند.
پیشنهاد مطالعه : شیشه سکوریت طرح دار
کاربردهای گوناگون شیشه سکوریت
همانطور که اشاره کردیم شیشه سکوریت در نتیجه فرآیندهای صنعتی پیچیده ای از شیشه خام تولید می شوند. این فرآیند به این صورت است که شیشه های معمولی تحت حرارت 700 درجه سانتی گراد در کوره های بزرگ و تخصصی هوریزنتال گرما داده می شود. در مرحله بعد به سرعت شیشه را سرد می کنند. در اثر این اتفاق دمای بیرونی شیشه کاهش می یابد اما جداره داخلی آن هنوز گرم است. این اختلاف دما در بدنه و هسته موجب سکوریت شدن شیشه های خام می شود. در نتیجه این عملیات مهم ترین تفاوت شیشه معمولی با شیشه سکوریت ایجاد ایمنی و مقاومت بالاست.
شیشه های سکوریت دراثر شکستن پراکنش ندارند و به قطعات کوچک با لبههای صیقلی تبدیل میشوند و از این لحاظ ایمنی آنها برای کاربرد در فروشگاهها، هتلها، رستورانها، برج های مسکونی و به طور کلی مکانهای پرتردد بیشتر است. مهمترین موارد کاربردی شیشههای سکوریت عبارتند از:
- کاربرد برای نمای تمام شیشهای ساختمانها
- بکارگیری در پنجرههای یو پی وی سی دوجداره
- استفاده برای دیوارهای جداکننده و محفظه حمام و دور دوشی
- استفاده برای شیشه دود بند
- کاربرد در شیشههای بدنه نردههای استیل
- اجاقگاز، یخچال و مایکروفر
- کاربرد برای ساخت بالکن شیشهای
- بکارگیری در ویترینهای شیشهای
این سبک شیشه با توجه به مراحل تولید دشوار و کاربردی که در صنایع مختلف دارند از قیمتهای بالاتری برخوردارند اما در کنار آن عوامل جانبی دیگری مانند هزینه یراق آلات، کیفیت مواد اولیه و نوسانات بازار بر نرخ شیشه سکوریت تاثیر دارد.
این روزها شیشه های سکوریت کاربردهای بسیار گسترده ای پیدا کرده اند به خصوص که معماران ساختمانی با توجه به استقبال عمومی بکارگیری این شیشه ها را در نمای داخلی و بیرونی ساختمان افزایش داده اند. کاربرد برای پوشش محافظ استخرها، محافظ راه پله ها، استفاده در کف سازی و سقف ساختمان و پل های شیشه ای جدیدترین ساخته های معماری با شیشه های مقاوم سکوریت هستند.
شیشه سکوریت در دکوراسیون منزل: زیبایی و ایمنی در یکجا
استفاده از شیشه سکوریت در دکوراسیون منزل به یک انقلاب در زمینه طراحی داخلی منزل تبدیل شده است. این مقاله به بررسی جزئیات استفاده از شیشه سکوریت در دکوراسیون منزل میپردازد و نحوه افزودن زیبایی و ایمنی به هر زاویه از فضاهای زندگی ما را مورد بررسی قرار میدهد.
از شیشه سکوریت به عنوان یک جزء حیاتی در دکوراسیون منزل میتوان به عنوان یکی از عناصر معماری که همزمان زیبایی و ایمنی را به ارمغان میآورد، نگاه کرد. با ویژگیهای خاص خود، این نوع شیشه به طراحان و مالکان منازل امکان میدهد تا در هر طراحی و مکانیزمی که به آن فکر کنند، از آن بهرهمند شوند.
زیبایی و شفافیت در هر زاویه
شیشه سکوریت با شفافیت و بینظیری که دارد، امکان پخش نور بهتر و ایجاد احساس فضا وسیعتر را فراهم میکند. این ویژگی به ویژه در استفاده از آن برای درها و پنجرهها بسیار موثر است. فضای باز و احساس حضور در فضاهای بزرگتر، از جمله افتتاحیاتی است که شیشه سکوریت به خانه شما هدیه میدهد.
پارتیشنها و درها با طراحی شیک
استفاده از شیشه سکوریت برای ساخت پارتیشنها و درها، معمولاً باعث ایجاد یک زیبایی خاص و مدرن میشود. الگوها و طرحهای متنوعی که بر روی شیشه سکوریت قابل اعمال است، به طراحان این امکان را میدهد تا یک نمای خاص و منحصر به فرد را در فضا ایجاد کنند.
استفاده در درها و پنجرهها
درها با زیبایی و ایمنی
استفاده از شیشه سکوریت در درها نه تنها زیبایی ظاهری را افزایش میدهد بلکه ایمنی را هم تضمین میکند. این نوع شیشه، در صورت شکستن به قطعات کوچک و بیخطر تقسیم میشود که از لحاظ ایمنی یک مزیت بزرگ به شمار میآید.
پنجرهها: دنیای خارج به دنیای داخل
شیشه سکوریت در پنجرهها به شما این امکان را میدهد تا از منظرههای خارجی لذت ببرید، در حالی که از ایمنی و عایق حرارتی آن بهرهمند شوید. این نوع شیشه باعث میشود تا نور بهتری وارد منزل شود و در عین حال از تغییرات جوی درون منزل شما محافظت کند.
پنجرهها و درها با الهام از معماری مدرن
استفاده از شیشه سکوریت در طراحی معماری مدرن، الهامبخش بسیاری از معماران شده است. پنجرهها با طراحیهای بزرگ و درها با قابلیت بازشو، از این قابلیت بهرهمند میشوند که ایجاد ارتباط بین دنیای خارجی و داخلی، به یک تجربه زندگی منحصر به فرد تبدیل شو
بهترین شیشه های سکوریت
شیشه های سکوریت باید توسط کارخانجات معتبر با عملیات استاندارد تولید شوند و نشان استاندارد داشته باشند. در ظاهر شیشه موج یا امواجی مشاهده نشود و شیشه تابدار نباشد و لبه های بیرونی شیشه دارای لول براق باشد در ضمن شیشه های قوس دار انحنای استانداردی داشته باشند و برای تولید شیشه سکوریت از کوره های هوریزنتال استفاده شود.
مزیت ها و معایب شیشههای سکوریت
شیشه سکوریت نیز مانند هر نوع شیشه دیگری دارای مزایا و معایبی می باشد که بهتر است هنگام خرید با آنها آشنایی داشته و با دقت بالایی انتخاب خود را انجام دهید. برخی از این مزیتها جهت استفاده از آن عبارتند از:
- مقاومت خوب و بالا در برابر شکستگی و هر نوع ضربه احتمالی دارد.
- شیشه سکوریت پس از شکست به قطعات کوچک تبدیل میشود که دارای لبههای صیقلی میباشد و قدرت برش ندارد.
- این شیشه در برابر گرما مقاومت خوبی دارد و مانع از اسراف انرژی خواهد شد.
- امکان استفاده کردن از شیشههای سکوریت به صورت پارتیشن وجود دارد.
- انواع رنگی و مشکی این نوع شیشهها قابلیت استفاده در محیطهای متنوع را دارد.
در ضمن این شیشهها کاملاً شفاف و بدون تاب هستند، تحمل فشار و نیرو تا ۴۰ کیلو گرم در سانتیمترمربع در نقل و انتقالات را دارند، پساز شکستن به تکههای کوچک در حدود ۱۰ سانتیمتر مربعی تبدیل میشوند، قابلیت تحمل گرما و فشار تا ۳۵۰ درجه سانتیگراد، نداشتن تاب خوردگی بیشتر از 0/5 میلیمتر در ۴۰ سانتیمتر طول، برش خوردن در ابعاد کاملاً دقیق درخواست شده.
از معایب شیشه سکوریت نیز موارد زیر هستند که در هر صورت هنگام خرید باید آنها را در نظر داشته باشید:
شیشههای سکوریت را برخلاف انواع شیشههای معمولی میتوان برش داد، بنابراین هنگام سفارش دادن حتماً باید دستگیرهها و سوراخ های آن را با دقت اندازهگیری کنید.
امکان فروش این نوع شیشهها پس از نقل مکان وجود ندارد، چون در اندازه و ابعاد شخصی تولید شدهاند.
با مزایای بیشماری که کاربردهای عمومی و تخصصی شیشه سکوریت در صنعت و ساختمانسازی دارد روز به روز با استقبال بیشتری در تولید مواجه می شود. برای دریافت قیمت شیشه سکوریت به سایت سدید گلاس مراجعه کنید.
دیدگاه بگذارید