امروزه از شیشه سکوریت باکیفیت در جایگاههای مختلفی مانند درهای فروشگاهی، ورودیهای ساختمان، ویترین مغازه و حتی کفسازی و سقف ساختمانهای شیک استفاده میشود. یکی از دلایلی که موجب شده شیشههای سکوریت یا شیشه میرال به طور گسترده در ساختمانسازی و صنعت به کار گرفته شود، مقاومت مکانیکی بالا و قابلیت تحمل حرارت، فشار و ضربهپذیری عالی است.
تفاوت شیشه معمولی با شیشه سکوریت باکیفیت
مقاومت شیشه سکوریت در حدود 4 برابر شیشه های معمولی است. تمایز اصلی شیشههای نشکن سکوریت شده با شیشههای معمولی در فرآیند تولید آن است که باعث میشود این شیشهها قابلیت تحمل تنشهای بیشتری را داشته باشند بدون اینکه آسیبی به آنها وارد شود. به بیان دیگر در طی فرآیند حرارت دهی شیشه معمولی تا دمای ۷۰۰ درجه سانتیگراد برای سکوریت سازی، الگوی شکست شیشه دگرگون میشود.
البته در این پروسه ویژگیهای جانبی شیشه مانند درصد عبور نور، وزن، رنگ، ضریب انبساط و انقباض ثابت باقی میماند. در تمام روند تولید این نوع شیشههای مقاوم از هنگام شستن تا دیاموند سازی لبهها و خنک کردن و… با کمترین درصد خطای انسانی و ضریب دقت بالا به کمک دستگاههای پیشرفته اعمال میشود.
از اینرو شیشههای سکوریتی که در نهایت تولید میشوند بسیار باکیفیت و شفاف و بدون موج هستند. البته نمونه دیگری از این مدل شیشهها به نام شیشه نیمه سکوریت ( Heat strength) هم تولید میشود که مقاومتی بهاندازه دو برابر شیشههای معمولی دارد. اما استحکام آن به اندازه شیشه سکوریت نیست. (شبیه به ساختار شیشه لمینت)
این شیشهها ازنظر اقتصادی مقرون به صرفه تر از شیشه سکوریت باکیفیت هستند. برخلاف آنچه مردم تصور میکنند شیشههای سکوریت به لحاظ ظاهری تفاوتی با شیشه ساده یا خام ندارند. تنها تمایز آنها در تحمل ضربه در شیشههای سکوریت است. البته این مسئله را هم باید در نظر داشت که شیشههای ساده یا خام قابلیت ابزار زنی و برشکاری به دفعات را دارند اما این قابلیت در شیشه سکوریت بعد از فرآیند تولید وجود ندارد.
شیشه های سکوریت باید از کارخانه های معتبر که دارای ماشین آلات پیشرفته هستند خریداری شود. هر گونه کوتاهی در به کارگیری متریال اولیه می تواند عواقب خطر آفرینی را به دنبال داشته باشد. با توجه به اینکه امروزه کاربرد شیشه های سکوریت یا نشکن در صنایع مختلف و ساختمان سازی به شدت رواج پیدا کرده است ایمنی و مقاومت بالای آن بسیار پر اهمیت است.
شیشه سکوریت باکیفیت را چگونه تشخیص دهیم؟
موارد گوناگونی برای شناسایی شیشههای میرال با کیفیت وجود دارد که برخی از آنها شامل موارد زیر است:
- شیشههای با کیفیت بالا محصول کارخانجات حرفهای و معتبر هستند و مهر استاندارد دارند
- جلوه ظاهری شیشه باید کاملاً شفاف باشد و هیچگونه موج و انحنایی در آن مشاهده نشود
- لبههای بیرونی شیشه باید دارای دیاموند تخت براق باشد
- بخشهای اتصال یراق آلات و سوراخکاری های روی شیشه نباید کنگره یا لب پری داشته باشد
- در هنگام حمل شیشه سکوریت باکیفیت از چوبپنبه های پشت چسب دار استفاده میشود که پهنی نام دارد و از لغزش شیشهها رویهم جلوگیری میکند تا دچار خط و خش نشود
- روی شیشهها اثری از خالجوش و خط و خش نباشد
- شیشههای سکوریت ترجیحا در کورههای تخت افقی و تحت تأثیر سیستم حرارتی کانکشن سکوریت شده باشد
- بخشهای کنج شیشه به طور کامل با مثلثهای ضربهپذیر بنام گوشه کاور پوشیده شود تا در حمل و نقل دچار ضربه نشود
شاخصههای شیشه سکوریت استاندارد
- شیشه سکوریت باکیفیت نباید موجدار دارای پستی بلندی و خوردگی در سطح شیشه باشد و سطح آن تابدار نباشد.
- از لحاظ استحکام قابلیت تحمل فشار به اندازهای ۴۰ کیلوگرم در ۱۰ سانتیمترمربع را داشته باشد
- شیشه در طول زمان و تحت تأثیر آب و هوای مختلف نباید تغییر کند. اگر بعد از گذشت چند سال همچنان با کیفیت باقی بماند نشاندهنده جنس سکوریت عالی آن است
- شیشه سکوریت با کیفیت نباید بعد از تولید تغییر سایز داشته باشد. در کورههایی که استانداردهای لازم را ندارند شیشه براثر حرارت بالا ذوب شده و حالت کشسانی پیدا میکند در نتیجه سایز آن چند میل از ابعاد سفارشی مشتری بزرگتر خواهد شد.
- همانطور که اشاره کردیم تابدار نبودن و اعوجاج نداشتن در این سبک شیشهها بسیار مهم است. شیشه سکوریت باکیفیت و استاندارد نباید بیش از نیم میلیمتر در طول ۴۰ سانتیمتر موج داشته باشد شیشههای سکوریت با توجه به میزان ضخامت در صنایع مختلف و ساختمانسازی به کار گرفته میشود و هر چه ضخامت شیشه بیشتر شود مسلماً مقاومت آن نیز دوچندان خواهد شد.
دیدگاه بگذارید