کاربرد شیشه خم در ساختمان
11 سپتامبر

کاربرد شیشه خم در ساختمان: فناوری‌های به‌کار رفته در تولید شیشه خم به گونه‌ای است که می‌توان فضاهای منحصربه‌فردی به کمک آن ایجاد کرد قوس و انحنای این شیشه‌ها کمک می‌کند از فضا به‌طور بهینه استفاده کنیم. تولید این مدل شیشه در کوره‌هایی با درجه‌حرارت خاص انجام می‌شود و باید تخصص ویژه‌ای در ساخت آن به کار گرفت. شیشه‌های خم در خمش های مختلف ساختمان کاربردهای گوناگونی دارند، مانند شیشه‌های نمای ساختمان، درهای ورودی پنجره‌ها، فضاهای دکوراتیو داخلی و گنبدهای شیشه‌ای.

این شیشه های مدرن در معماری عصر جدید کاربرد گسترده‌تری پیدا کرده‌اند. به‌طوری ‌که برای پوشش سطح برخی استخرها و دیوار جداکننده حمام، سونا و حفاظ راه‌پله‌ها از قابلیت فرم دهی به فضا به طور بهینه استفاده می شود. علاوه ‌بر این شیشه‌های نشکن در بدنه آسانسورهای نسل جدید نیز به کار می‌رود. در ساختمان‌هایی با معماری منحنی و گرد که دید بازی به بیرون از ساختمان دارند کاربرد شیشه خم نمایی لوکس و خاص برای ساختمان ایجاد می‌کند.

برتری کاربرد شیشه خم

مهم‌ترین مزیتی که در کاربرد شیشه خم در ساختمان‌سازی وجود دارد استفاده از فناوری‌های پیشرفته برای حذف محدودیت‌ها و نوآوری و تغییر در فرم دهی در ابعاد مختلف داخل و خارج ساختمان است. همان‌طور که در حال حاضر کاربرد شیشه‌های نشکن برای کف‌سازی و سقف ساختمان های لوکس و هتل‌ها و رستوران‌ها را شاهد هستیم حضور شیشه خم در معماری مدرن به ایجاد فضاهای منحنی و اشکال مختلف در ساختمان کمک می‌کند.

جالب است بدانید شیشه خم هنگامی‌که از خط تولید بیرون می‌آید یک ورق تخت است و پس ‌از این در طی فرایندی فرم میگیرد.  به دلیل خاصیت شکنندگی شیشه فرایند منحنی کردن شیشه باید در حالتی اتفاق بیفتد که هنوز گرمای داخلی دارد و امکان حالت دادن آن وجود دارد. البته این گرما با حالتی که شیشه در دمای ذوب قرار دارد خیلی فاصله دارد.

در پروسه خم کردن شیشه سازندگان شیشه موردنظر را روی قطعه فلزی که می‌خواهند شیشه را به فرم آن دربیاورند می‌گذارند سپس فلز و شیشه داخل کوره قرار می‌گیرد و حرارت داده می‌شود تا شیشه نرم شود. پس ‌از مدتی شیشه و جسم فلزی از کوره خارج می‌شود. حالا فلز و شیشه را به حال خود رها می‌کنند نیروی جاذبه باعث می‌شود شیشه به سمت پایین فرم بگیرد و شکل منحنی پیدا کند.

ممکن است برای نتیجه‌گیری سریع‌تر نیروی فشار خارجی در روند خم شدن شیشه اعمال شود. امروزه شیشه‌های منحنی با فناوری‌های متفاوتی تولید می‌شوند.

آب‌دیده کردن و خم کردن

برای شروع فرایند خم شدن و آب‌دیده کردن شیشه ابتدا باید آن را در دمای ۶۳۰ درجه سانتی‌گراد قرار داد تا نرم شود. سپس این ماده انعطاف‌پذیر در جایگاهی قرار می‌گیرد که تا اندازه‌ مورد نظر خم می‌شود. با اینکه این سیستم‌های خم کننده شیشه اغلب برای تولید فرم‌های استوانه‌ای به کار می‌رود اما گاهی برای تولید خم دوسویه کوچک یا زاویه‌دار کردن شیشه هم به کار گرفته می شود.

خم شدن گرم

در پروسه خم شدن گرم سازنده از قالب‌هایی بهره می‌برد که شیشه را به فرم دلخواه در می‌آورد. سپس شیشه همراه قالب ۶۰۰ -580 درجه سانتی‌گراد حرارت می‌بیند. در این روش اساس خم شدن بر گرانش قرار دارد. البته می‌توان در این روند دخالت کرد و با فشار مکانیکی خمشی شیشه را به شکل موردنظر درآورد. درنهایت شیشه سرد می‌شود تا کشش بیشتر در آن ایجاد نشود.

تکنولوژی خم شیشه به سازندگان اجازه می‌دهد طیف وسیعی از اشکال خلق کنند. مثلاً در شعاع بزرگ‌تر یا کوچک‌تر و یا اشکال با فرم غیر استوانه‌ای.

 شیشه خم لمینت

این مدل از شیشه علی‌رغم شکل ظاهری متفاوتی که دارد به دلیل مقاومت و ایمنی بالا بسیار مورد توجه معماران و مهندسان قرار دارد. فرایند تولید شیشه خم لمینت زمان‌بر است چرا که در ابتدا دو شیشه خم شبیه به هم با شعاعی مقداری کمتر از شکل نهایی ایجاد می‌شود. در مرحله بعد این دو شیشه با لایه‌ای از ماده میانی PVB در اتوکلاو به‌هم می‌چسبند. روند کار در اتوکلاو مشابه تولید شیشه لمینت است.

این دو شیشه را می‌توان به کمک لایه میانی پلاستیکی به ‌هم وصل کرد به گونه‌ای که لایه میانی قابل ‌تشخیص نباشد اما قابلیت نگه ‌داشتن خرده‌های شیشه درهنگام شکستن را داشته باشد. دمای مورد نیاز برای پردازش در درون اتوکلاو بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ درجه سانتی‌گراد و فشار تقریباً ۱۲ بار است.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاه بگذارید